Päihdelabyrintti

Ehkäisevän päihdetyön viikolla (viikko 45) Haapaveden opiston nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajaopiskelijat jalkautuivat Siikajoelle päihdelabyrintin merkeissä. Labyrintti järjestettiin kahtena päivänä ja siihen osallistuivat kaikki kunnan yläkoululaiset, Paavolan koulun kutosluokan oppilaat, Ruukin maaseutuopiston opiskelijoita sekä Satelliitin työvalmennuksen ja työpalvelun nuoret Siikajoelta ja Raahesta. Siikajoen kunnan ehkäisevän päihdetyön ryhmä kutsui labyrinttiin myös kunnassa nuorten ja ehkäisevän päihdetyön kannalta merkittävässä asemassa olevia työntekijöitä ja luottamushenkilöitä. Osallistumismahdollisuus tarjottiin lisäksi kaikille kuntalaisille. Kutsuvieraita paikalla oli kolme henkilöä, muita edellä mainittujen ryhmien ulkopuolisia kuntalaisia ei labyrintissa ikävä kyllä näkynyt.

Labyrintin tavoitteena oli herättää nuorissa ajatuksia erilaisiin päihteisiin ja riippuvuuksiin liittyen. Ajatuksia se herätti, niin nuorissa kuin meissä vähän vanhemmissakin. Labyrintin päätteeksi purkutilanteessa moni oli hyvinkin mietteliäällä tuulella ja suurin osa nuorista koki kierroksen mielenkiintoisena. Kannustimme nuoria keskustelemaan labyrintin tapahtumista ja sen tuottamista ajatuksista myös kotona vanhempien kanssa sekä haastoimme keskustelemaan yleensäkin päihteistä ja päihteiden käytöstä. Toivon, että hedelmällistä keskustelua aiheesta on kehittynyt niin kodeissa, kaveripiireissä kuin erilaisissa ryhmissäkin.

Siikajoen nuorisotoimessa ja Satelliitilla harjoittelemassa oleva media-assistenttiopiskelija Teemu kuvasi päihdelabyrintin tapahtumia ja tässä tarjoamme tunnelmia teillekin.

Terkuin,
Katja Siikajoelta