Uus tila ja uuet kuviot

Siikajoella on eletty melekosta myllerrystä kuluneen syksyn aikana. Uus työvalamentaja Sanna on alottanu työt elokuusa ja ensimmäinen nuorten työvalamennusryhymä on päättynykki jo. Uusiin toimitilloihin muutettiin lokakuun aikana ja marraskuun kuues päivä Nuortentalo Ruorisa vietettiin avvoimia ovia avajaisten merkeisä aamusta iltamyöhäseen.

Ruori on talo, josta siikajokiset nuoret löytää kaikki nuortenpalavelut saman katon alta. Talosa häärii nuoriso-ohojaaja Ellu, työvalamentaja Sanna ja allekirijottanu, eli etsivä nuorisotyöntekijä Katja. Lisäksi iltasin nuorisotilan auki ollesa talosa näkkyy nuorisotoimen apuohojaajia. Päiväaikaan Ruorisa on meijän henkilökunnan lisäksi työvalamennuksen nuoria, nuorisotoimen harjottelija, työtoimintalaisia ja välillä voi nähä villauksen myös rapsutuksia kerjäävistä karvakuonoistaki.

Me työntekijät ollaan erityisen innossaan uusista tilloista. Epätoivon hetkellä uusia tiloja anellesa, mentiin luppaan, että huolehittaan ite talon ylläpitosiivouksista ja hoijetaan talonmiehen hommat. Kysseiset työt tuo monipuolisuutta työhön ja toki Satelliitin valamennuksessa tai työtoiminnassa olevat nuoret on meitä ihanasti auttanu ja auttaa toivon mukkaan jatkosaki. Ja mikäpä sen mukavampaa, ku touhuilla oikiasti virikkeellisesä ympäristösä tarpeellisia töitä touhuten. Talavi kun väistyy ja kevät koittaa, oottaa talon pihamaallakin hommaa joka lähtöön.

Nuortentalo Ruori on myös paljo muuta ku työtoimintaa ja -valamennusta. Täälä allekirijottanu trehvaa asiakkaitaan, Ellu suunnittellee ja totteuttaa ison osan kunnan monipuolisesta nuorisotyöstä ja nuoret viettää vappaa-aikaa. Talon toimistosiiven pääsä on nuorten käytösä bänditila, jonka käyttö on mahollista aina talon ollesa auki. Ruorisa on tillaa myös vieraileville tähille. Otetaan mielellään vastaan tänne sossuja, työkkärin työnvoimaneuvojia, TYP:n sosiaaliohojaajia, terveyenhuollon henkilöstyä ja muita yhteistyötahojen työntekijöitä. Ollaan järjestetty yks toimistohuoneki vierailijoita varten. Ois aika näppärä, ku työntekijät tulis ajoittain Ruoriin nuorten luo, eikä aina nuoret työntekijöitten luo. Ja saa tänne kaikki muutki kiinnostunneet tulla. Ovet on auki arkipäivisin ja alkaa olla jo melekolailla iltasinki.

Lumisatteisin terveisin,
Katja Ruorista

P.S. Ruoriin suunnitellaan nyt logoa. Jos sulla on vähänkään kädentaitoja, ja vaikkei oiskaan, niin pistähän logoehotuksia tulleen osotteeseen elina.matkaselka@siikajoki.fi. Aikaa on vielä hyvin, sillä kilipailu päättyy vasta huomena 30.11.2017.