Syksy oli ja meni!

Heippatirallaa kaikille!

Alakaa olla jo se aika vuodesta kun talvea odottelee kunnolla saapuvaksi ja mieli tekisi päästä jo lasten kanssa kunnon pulukkamäkeen saamaan jalat märiksi ja posket punasiksi. Kalenteri näyttää jo joulukuun tulleen saapuvaksi. Tuntuu kuin kuluva syksy olisi mennyt pikakelauksella ohi oikein pääsemättä sen kyytiin ollenkaan. (Ehkä hyvä niin). Miten teidän rakkaat lukijat syksy on mennyt?

Jotain me kalenterin muistin mukaan olemme tehneet Satelliitissakin normaalin perustyön lisäksi. Syksyn aloitus on kulunut eri koulujen ryhmäytyksillä, joissa isonta roolia on vetänyt erityisnuorisotyöntekijät Outi ja Laura. Allekirjoittanut kävi myös kouluttautumassa Tampereella mielenterveys voimaksi koulutuksessa ja Raahessa kouluttauduttiin mielenterveyden ensiapu 2 koulutuksen merkeissä. Ehdittiin me syyskuussa yöpyä Lännenrannalla lani teemalla ja muutama tyrnimarjakin taisi löytää tiensä joidenkin ämpäreihin 🙂 Syyskuussa starttasi myös joka syksyiset kutsunnat ensin Siikajoella ja sen jälkeen Pyhäjoella. Kutsunnat päättyivät sopivasti Raahen kamaralle marraskuun lopulla. Me kaikki Satelliittin työntekijät toimitaan Time- out ohjaajien roolissa kutsunnoissa, josta Katja onkin tänne kirjoittanutkin jo aikaisemmin.

Aika merkittäviä muutoksia syksy on tuonut tullessaan. Siikajoki sai uuden työntekijän Sannan, joka toimii siellä työvalmentajan roolissa. Siikajoki sai myös uudet hienot tilat Ruukista. Tila toimii tätä nykyä nimellä nuorisotalo Ruori. Saimme kunnian käydä avajaisissa ja leipasta sinne myös muutaman kakkendaalin. Hieman taisi Raahen Satelliitin plikoilla hiipiä kateuden siementä pöksyihin, koska Ruorin tilat ovat yksinkertaisesti niin hienot ja tilavat! Jospa me löydettäisiin piakkoin myös Raahesta uudet tilat toiminnalle, koska nämä nykyiset nurkat alkavat tuntua jo hieman ahtailta. Erityisnuorisotyöntekijä Outi muutti myös takaisin Satelliittiin. Jos ei nyt sille itelle kerrota niin luulen sillä olleen jo pikkusen meitä ikävä 😉

Satelliitin porukka kävi parin työntekijän voimin syksyllä Nuotta-valmennuksessa Kuusamon Oivangissa, josta löytyy myös oma postauksensa alempaa. Helmikuuksi olemme kaavailleet uutta Nuotta reissua Piispalaan. Olehan kuulolla alkuvuodesta jos haluat lähteä reissuun mukaan 🙂 Syyslomalla kävimme myös mutkan aina niin rakkaassa kotikaupungissani Oulussa, jossa saimme hämmästellä tietomaan antia ja nauttia ihanan rasvaisen lounaan puffatissa. Reissun päätteeksi palloilimme jonkin aikaa kirpparilla.

Avoimet ovet ovat muuttaneet hieman muotoaan siinä mielessä, että olemme saaneet tänne aina tasaisin väliajoin vierailijoita muista organisaatioista. Tätä toimintamallia aijomme kehittää ja jatkaa myös tulevaisuudessa. Vierailijoita on tullut niin Kelalta kuin rikosuhripäivystyksestäkin. Infoamme tulevista vierailijoista aina Satelliitin facebook sivuilla.

Liikahappa toiminta starttasi uudelleen tauon jälkeen marraskuussa. Toiminta on kerännyt kivasti porukkaa mukaan (lisää toki mahtuu kelkan kyytiin vuoden alusta). Tänään itse asiassa aijomme lähteä kokeilemaan sulkapallo- ja tennismailoja Vesipekan kentille. Liikahappa jatkaa toimintaansa myös ensi vuonna. Infoamme aiheesta tarkemmin facebookissa.

Satelliitin pikkujoulut juhlitaan täällä meillä Raahessa 14.12 klo: 12-18. Tarjoillaan ihan kunnon jouluruokaa ja muuta jouluherkkua. Kipittelehän ihimeessä paikalle. Allekirjottanut luppaa olla laulamatta yhtään joulubiisiä, mutta piparit saattaa olla hieman mustia jos niiden paistaminen jätetään mun harteille 🙂

Saamme olla meleko ylpeitä itsestämme kun selvisimme syksyn kaamoksesta ja pimeydestä! Kohta saamme rauhoittua jouluun ja viettää aikaa niiden kaikkein rakkaimpien kanssa <3 Satelliitti hiljenee joulun viettoon koko joulu viikoksi. Ensi vuoteen siis blogin merkeissä. Se on moro! Joulu terveisin, Anniina ps. Onnea myös kohta 100 vuotias Suomi!