Liikahappa – Saappaat ja leijat lentää!

Vihdoin on aika tullut laitella sukset ja lumikengät varastoon, ja antaa kevättuulien puhaltaa myös uusia ideoita Liikahapan touhuihin.

Tämän kuun aikana päässeet muun muassa Rannikon Skorpionien Matti Silvolan ja Milla Liljeroosin luotsaamana tutustumaan saappaanheittoon, kin-ballin sekä jättileijojen mukavaan maailmaan.

 

Matti Silvola näyttää kuinka saappaasta otetaan kiinni oikeaoppisesti.

 

Outilla saapas lensi makialla kaarella.

 

Sen lisäksi, että Saappaanheitossa on tärkeää oikeaoppinen ote sekä pyörähdystekniikka, on hyvä valita oikean kokoinen saapas. Niitä löytyikin omansa niin miehille, naisille kuin lapsillekin. Suomen virallinen kisasaapas on Duudsonien Isäntä, ja sellaisilla mekin pääsimme heittämään. Vuoden 2017 Saappaanheiton MM- kisoissa voittaneen Tiia Koskelon  voittotulos 46,77 metriä, joka on myös MM-kisaennätys ! Ihan uskomaton matka, eikö?!  Eipä siinä, kylläpä meidänkin porukalla lähes yhtä hyvin lensi saapas! 😉

 

 

Kin-ball, joka tunnetaan myös nimellä Omnikin oli tosiaankin nimensä veroinen jättipallo, pallon halkasija oli 1,2m!  Vaikka kokoa pallolla on, niin se ei kuitenkaan paina kuin 1kg.

 

Hyvät pallopelit saimme aikaan. Seuraavana päivänä oli kyllä ranteet hivenen hellänä 😀

 

Eilen kävimme kokeilemassa jättileijojen lennättämistä. Näin äkkiseltään luulisi, että on aika yksinkertaista saada leija korkeuksiin, mutta eipä se mennyt niinkuin Strömsössä, mutta pääasiahan tässä on se, että on hauskaa ja meillähän oli!

 

Katja valmiina lennätyshommiin.

 

Kymmenien metrien korkeudessa liiteli Hai -leija.

 

Yksi leijoista oli vyötärölle kiinnettävää mallia. Tuuli ei tälle leijalle ollut kohdillaan, vaikka kuinka yritimme leijaa auttaa lentoon yhteistuumin. Se ei menoa haitannut, juostua ja naurettua tuli paljon 🙂

Ihanaa ja aurinkoista kevättä just sulle!

Terkuin, Hanna.