Nuotan jälkeisiä fiiliksiä

Siikajoelta nuoret kävivät kolmen päivän reissun Kuusamon Oivangissa Nuotta-valmennuksessa. Mukana oli seitsemän nuorta 17-vuotiaasta 24-vuotiaaseen, toki nuorekkaita ohjaajia unohtamatta. 😉

Itelle nämä Nuotta-valmennukset antaa tosi paljon ja niin kyllä nuorillekin. Nuotta on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa toimintaa ja kyllä kokemukset puhuu sen puolesta, että toiminnalle on kova tarve. Se mitä nuorille käteen jää, on vaikea ilmaista heti reissun jälkeen. Päällimmäisenä mielessä lienee säännöllinen vuorokausirytmi, hyvä ruoka, muistot uusista tuttavuuksista ja päivien aikana koetut aktiviteetit. Pidemmällä aikavälillä tarkasteltuna käteen jää paljon muutakin.

Kolmeen päivään tällä reissulla mahtui ryhmäytystehtäviä, korukiven hiontaa, tulevaisuustyöskentelyä, vierailu Suurpetokeskuksessa ja jousiammuntaa. Lisäksi saunottiin, uitiin, pelattiin, kokkailtiin, juteltiin, juteltiin ja juteltiin. Meille Sannan kans nämä juttelut erityisesti oli oikein antoisia hetkiä, sillä arkityössä harvoin pystymme antamaan nuorille useamman vuorokauden ajan aikaa ja läsnäoloa juuri siihen hetkeen. Nuotassa siihen on mahdollisuus ja siitä saa ammennettua voimaa arkiseen aherrukseen uusien ja vanhojen nuorten kanssa.

Linja-automatkalla keräsin kirjallista palautetta reissusta. Päiväunilta herätessään, oli porukka melko vähäsanaista, mutta positiivista palautetta irtos siitä huolimatta.

Iha jees.

Sai tutustua uusiin ihmisiin.

Oli kivaa. 

Oli mukava reissu, uusin ihmisin sai tutustua ja mielenpainuva reissu.

No siis, olihan tää ihan mukava reissu.

 

Tämmösiä aatoksia tässä kesäloman kynnyksellä kirjotteli Katja Siikajoelta.