Nuorten työpaja

Nuorten työpajatoiminta on tarkoitettu omaa unelmaansa etsiville nuorille, jotka ovat iältään alle 29-vuotiaita. Nuorten työpajatoiminnan työmuotoina ovat starttivalmennus ja toiminnalliset pajat nuorille, jotka haluavat oppia käytännön työtaitoja.

Me nuorten työpajalla haluamme tarjota sinulle työkaluja vahvistaa itsetuntemustasi sekä lisätä mahdollisuuksia vaikuttaa oman elämäsi kulkuun. Pystymme tarjoamaan ympäristön, jossa sinulla on mahdollisuus parantaa sosiaalisia taitoja ja lisätä luottamusta toisiin.

Opit edistämään arjen taitojasi ja saat valmiuksia opiskeluun ja työelämään. Haluamme auttaa sinua näkemään, että pystyt selviytymään erilaisista haasteista.

Nuorten työpajatoiminnassa saat yksilöohjausta sekä ryhmävalmennusta. Sinulle laaditaan henkilökohtainen valmennussuunnitelma tavoitteineen, joiden toteutumista tarkistetaan valmennuksen edetessä.

Nuorten työpajatoimintaa järjestetään Raahessa ja Siikajoella. Jos kiinnostuit, niin ota yhteyttä sivuiltamme löytyviin yhteystietoihin joko soittamalla tai viestillä. Neuvomme ohjeet eteenpäin.

Toiminnalliset pajat

Toiminnallisilla pajoilla nuoret pääsevät tekemään yksin, yhdessä ja pienessä ryhmässä monipuolisia kädentaitojen töitä. Pajalla on mahdollista tehdä taidetta, kunnostaa ja remontoida sekä tehdä käsitöitä. Toiminnalliset pajat tekevät retkiä taidenäyttelyihin ja museoihin.

Toiminnan kantavana periaatteena on hyödyntää kierrätysmateriaalia mahdollisimman paljon. Nuorten tehtäviin kuuluu henkilöstöravintola Helgen ylijäämäruoan jakaminen tiistaisin ja keskiviikkoisin.

Toiminnalliset pajat huolehtivat myös tilalla kierrätettävien paperin, pahvin, muovin, paristojen, pullojen sekä lasin palauttamisesta kierrätyspisteisiin.

Toiminnallisilla pajoilla tehdään myös itsetuntoa vahvistavia harjoitteita, opetellaan työelämätaitoja, harjoitellaan omien asioiden hoitamista ja tuetaan työkykyä järjestämällä erilaisia liikunnallisia hetkiä kuten melontaretki, luonnossa/saaristossa retkeilyä ja talvista/luonto herää eloon -luontokuvausta.

Toiminnalliset pajat ovat opinnollistettu laitoshuoltoon ja kahvilapalveluihin. Nuorten on mahdollista opiskella ja saada Paikko-osaamistodistus puhtausalalta sekä kahvilapalveluista.

 • Tea Kaikkonen

  puh. 040 130 3805
  tea.kaikkonen@raahe.fi

 • Outi Grekula

  Puh. 040 135 6924
  outi.grekula@raahe.fi

 • Minna Kangas

  Siikajoki
  puh. 040 315 6256
  minna.kangas@siikajoki.fi

 • Katja Mathlin

  Puh. 044 439 3461
  katja.mathlin@raahe.fi

 • Elli Yypänaho

  puh. 040 135 7013
  elli.yypanaho@raahe.fi

Starttivalmennus

Starttivalmennusryhmiä aloittaa kaksi vuodessa, ensimmäinen helmikuussa ja toinen syyskuussa. Valmennuksessa voi jatkaa myös pidemmän ajan yksilöllisen suunnitelman mukaisesti. Valmennuspäiviä on 2 viikossa ja päivän kesto on 4.5h. Starttivalmennuksen sisällöt ovat henkilökeskeinen voimavaravalmennus (Hevari), koulu- ja oppilaitosvierailut, yhdessä liikkuminen ja harrastaminen sekä nuorten itsensä määrittelemiä aiheita, kuten aloittamisen vaikeus, mielenterveyden tukeminen ja unen-, asumisen-, ja taloudenhaasteet.

Nuorelle laaditaan valmennuksen alussa yksilöllinen valmennussuunnitelma, jossa määritellään valmennukselle tavoitteet ja selvitetään nuoren kanssa avuntarpeet.

Starttivalmennuksen sisällöt on opinnollistettu tutkintoon valmentaviin opintoihin (Tuva) ja aavo.fi palvelun kautta opiskeltaviin YTO- aineisiin. Nuorten on mahdollista suorittaa opintoja starttivalmennuksen aikana ja saada opinnoista Paikko-osaamistodistus. Pääpaino ei kuitenkaan ole opinnoissa, vaan nuorten yksilöllisessä tukemisessa eli yksilövalmennuksessa.

 • Outi Grekula

  Puh. 040 135 6924
  outi.grekula@raahe.fi

 • Katja Mathlin

  Puh. 044 439 3461
  katja.mathlin@raahe.fi

Siikajoen työpaja

Siikajoen nuorisotoimessa järjestetään Satelliitti-työvalmennusta, joka on sisällöltään starttivalmennusta. Työvalmennukseen voit hakeutua ottamalla yhteyttä työvalmentajaan.

Työvalmennuksessa harjaannutetaan arjessa, työssä ja opiskelussa tarvittavia taitoja, tehdään oppilaitos- ja työpaikkavierailuja sekä tutustutaan eri ammatteihin ja vahvistetaan sosiaalisia taitoja. Pajalla keskitytään myös elämänhallinta- ja työelämätaitojen harjaannuttamiseen ja ylläpitoon.

Työvalmennus on nuorille ryhmämuotoista ja ryhmä kokoontuu kolmesti viikossa. Nuorten työpajalla nuoren on mahdollista osallistua pienimuotoisiin kodinhoidollisiin tehtäviin, ruoanlaittoon, siivoukseen ja käsitöihin ja taiteen tekemiseen. Työvalmentaja tukee nuoria tarvittaessa myös yksilöohjauksella. Nuorelle laaditaan henkilökohtainen valmennussuunnitelma tavoitteineen, joiden toteutumista tarkistetaan valmennuksen edetessä.

Käyntiosoite
Nuortentalo Ruori
Pekkalantie 11
92400 Ruukki

 • Minna Kangas

  Siikajoki
  puh. 040 315 6256
  minna.kangas@siikajoki.fi